[O1] Kratka wentylacyjna-jak wyjąć?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mitob
    Drive
    • 2009
    • 65

Zamieszczone przez mikolaj93
    Deo napisz coś więcej bo wygląda mi to na skomplikowany zabieg.
    Miałem na myśli rozwiązanie podobne do tego, które zaproponował handzol. Z tą różnicą, że zamiast mini jacka używasz mini-USB i będziesz musiał rozebrać na "części" zasilacz do navi, aby podpiąć się do gniazda zapalniczki.

Jeśli Ci się nie śpieszy, to zamierzam zrobić u siebie taką modyfikację jak tylko odbiorę swoją Havrankę z blacharni.
    Pozdrawiam
    MITOB

I :czerwona: GW
  • Arti_r1
    RS
    • 2008
    • 2626

Czy ktoś może wie jak rozebrać na części pierwsze kratki wentylacyjne w O1 po lifcie? Tzn. wiem jak wyjąć boczne kratki z deski ale niewiem jak wyjąć ta z włącznikiem awaryjnych:/ Oraz nie wiem jak wyjąć tą kratkę którą się rusza z tej ramki :?
    Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
    Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• piotras74
      Rider
      • 2008
      • 738

Jak będziesz jutro swoim autem to pokombinujemy.

Aby wyjąć środek - trzeba podważyć i delikatnie wyciągać. Są tam blaszki takie ak przy nawiewach bocznych. Potem wypinasz kostkę od awaryjnych. Niestety nie wiem jak można rozebrać sam nawiew. Nie jestem pewien czy w ogóle jest to rozbieralne i nadaje się do regeneracji. Najprościej to wymienić oba środkowe nawiewy.

Komentarz

• Arti_r1
        RS
        • 2008
        • 2626

Hehe możemy pokombinować. Choć ja już teraz idę kombinować:P No myślę że rozbieralne, ale nie mogę odczepić właśnie pokrętła do regulacji. Bo sama kratka jest w ramce na malutkich zaczepach, one raz dwa puściły, ale trzymie teraz właśnie to pokrętło do regulacji :? Dzięki potras74 i do zobaczenia jutro

Czarna O1 rs-line tdi
        Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

kratki mozna reanimowac majac dobre listki

Komentarz

• cysterniarz
            RS
            • 2008
            • 1887
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Arti_r1
            Hehe możemy pokombinować. Choć ja już teraz idę kombinować:P No myślę że rozbieralne, ale nie mogę odczepić właśnie pokrętła do regulacji. Bo sama kratka jest w ramce na malutkich zaczepach, one raz dwa puściły, ale trzymie teraz właśnie to pokrętło do regulacji Dzięki potras74 i do zobaczenia jutro
            reanimowałem 2 listki u siebie metodą na spinacz:
            kratkę łatwo wyciągnąć kartą kredytową wpychając pod spód i lekko podważając bok, wówczas wylazi powoli.
            ab dostać się do listków musisz z 1 strony ten spaw lekko rozwiercić - później go zatopisz spowrtotem rozgrzanym śrubokrętem.

Komentarz

• Arti_r1
              RS
              • 2008
              • 2626

A wiec tak, to co miałem zrobić to zrobiłem A zrobiłem to tak: wyciągnąłem całą kratkę środkową i podważyłem śrubokrętem lekko ten niby spaw za pomocą którego jest przymocowany krążek do regulacji oraz pozostałem małe zatrzaski. Obyło się u mnie bez rozwiercania Wszystko fajnie wyskoczyło, i nawet niechcący cała kratka mi się rozsypała heh :P Ale poskładałem wszystko a krążek od regulacji wcisnąłem na swoje miejsce i trzyma tak jak przed wyjęciem
              Dzięki za pomoc :wink:

Czarna O1 rs-line tdi
              Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...